top of page
classmates-friends-bag-school-education.jpg

Kunstenaar in de klas

Steef
in de klas

Als beroepskunstenaar in de klas (BIK) ontwikkel ik kunstprojecten voor kinderen op de basisschool. De workshops zijn ontwikkeld voor onder-, midden- en bovenbouw. Ik leer de kinderen te laten kijken door de bril van grafisch ontwerper. 

Op dit moment volg ik  de opleiding BIK (beroepskunstenaar in de klas) en heb ik al enige ervaring op mogen doen met het geven van lessen aan verschillende groepen. In de opleiding doe ik kennis op over pedagogiek, didactiek en leer ik mijn eigen grafische skills in te zetten naar educatieve projecten. Het is mijn doel en passie om kinderen op een verantwoorde en speelse manier kennis te laten maken met vorm, kleur, typografie etc. 

Het uitgangspunt voor mijn lessen en projecten is om plezier te hebben in wat je doet. 

 

Ik hoop dat ik hiermee een waardevolle aanvulling kan geven op het bestaande cultuur-educatieve aanbod van scholen.

Wil je meer informatie wat ik voor jullie school zou kunnen betekenen, bekijk mijn aanbod en plan een afspraak in, ik kom graag langs als er vragen zijn. 

GET_INSPIRED

"Stephanie maakt de wereld mooier om de kinderen te laten kijken door de bril van grafisch ontwerpen. Een wereld gaat voor ze open; de diversiteit van letters en vormgeving spreekt tot verbeelding en maakt de kinderen nieuwsgierig naar de diverse mogelijkheden.

 

Tijdens haar workshop gaan de kinderen op onderzoek en ontdekken hoe ze zelf met letters  en vormgeving aan de slag kunnen.

 

De leerlingen uit groep 5-6 en 8 hebben 3 workshops gekregen. We waren met het thema duurzaamheid bezig, hoe fijn is het als de workshops aansluiten bij wat er op school gebeurt. Les 1 bestond uit schrijf je naam in verschillende soorten letters. Les 2 met kosteloos materiaal werd er een woord gemaakt en bij de laatste les hebben we samen een duurzaamheidskrant gemaakt. De kinderen waren zeer enthousiast en betrokken. We hebben veel geleerd en genoten, bedankt Stephanie!"

5e4ef671-9ed9-43ab-bc02-db18e9578eab.jpg

Workshops

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56.

Fonny Dam - Tonnis de Graaf
CBS  Coolsma - Driebergen

bottom of page