top of page
classmates-friends-bag-school-education.jpg

Kunstenaar in de klas

Steef
in de klas

Als beroepskunstenaar in de klas  ontwikkel ik kunstworkshops voor kinderen op de basisschool. De workshops zijn ontwikkeld voor midden- en bovenbouw.

Ik leer de kinderen te laten kijken door de bril van grafisch ontwerper, hierbij sluit ik aan bij de belevingswereld van kinderen, waardoor zij zich beter in staat voelen om vanuit hun eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. 

 

Met de post-hbo opleiding BIK, beroepskunstenaars in de klas aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, heb ik kennis opgedaan over pedagogiek, didactiek en geleerd mijn eigen kunstenaarschap om te zetten naar kwalitatief hoogwaardige educatieve workshops.

 

Naast mijn eigen grafisch skills & enthousiasme, heb ik de kennis in het onderwijzen van kinderen. Het is mijn doel & passie om kinderen op een verantwoorde & speelse manier kennis te laten maken met vorm, kleur, typografie en het grafische vak.

Als bik-kunstenaar hoop ik hiermee een waardevolle aanvulling te geven op het bestaande cultuur-educatieve aanbod van scholen.

Wil je meer informatie wat ik voor jullie school zou kunnen betekenen, bekijk mijn aanbod van de workshops, ik kom graag langs voor een kennismaking. 

GET_INSPIRED

"Stephanie maakt de wereld mooier om de kinderen te laten kijken door de bril van grafisch ontwerpen. Een wereld gaat voor ze open; de diversiteit van letters en vormgeving spreekt tot verbeelding en maakt de kinderen nieuwsgierig naar de diverse mogelijkheden.

 

Tijdens haar workshop gaan de kinderen op onderzoek en ontdekken hoe ze zelf met letters  en vormgeving aan de slag kunnen.

 

De leerlingen uit groep 5-6 en 8 hebben 3 workshops gekregen. We waren met het thema duurzaamheid bezig, hoe fijn is het als de workshops aansluiten bij wat er op school gebeurt. Les 1 bestond uit schrijf je naam in verschillende soorten letters. Les 2 met kosteloos materiaal werd er een woord gemaakt en bij de laatste les hebben we samen een duurzaamheidskrant gemaakt. De kinderen waren zeer enthousiast en betrokken. We hebben veel geleerd en genoten, bedankt Stephanie!"

Fonny Dam - Tonnis de Graaf
CBS  Coolsma - Driebergen

5e4ef671-9ed9-43ab-bc02-db18e9578eab.jpg

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, 55 en 56.

bottom of page