top of page

Steef in de klas

hands-child-who-smeared.jpg

Letters & Duurzaamheid

In deze workshop leren kinderen meer over typografie, dat je tekst visueel kan verstreken met vormgeving. Mensen zijn namelijk visueel ingestelde en onthouden 80% door zien en doen, 20% door lezen en 10% door horen.

 

Ze leren te onderzoeken en te ontdekken hoe ze zelf met letters & vormgeving aan de slag kunnen.

 

Zelfs met dyslectie is leuk om met taal te werken.

Les 1 - vanaf groep 5
Letters met gevoel

We gaan op een creatieve manier naar typografie kijken. Door letters een eigenschap/kenmerk/gevoel te geven. We beginnen de les met voorbeelden en een oefening hoe je verschillende letters kan maken.

Ze gaan een logo maken van hun eigen initialen waar ze persoonlijke eigenschappen in gaan verwerken. 

IMG_3590.jpeg
Les 2-Afval letters-2.jpg

Les 2 - vanaf groep 5 
Letters in 3D

De kinderen binnen een thema een de boodschap over te brengen in 3D letters. Ze leren op een speelse manier naar 3D vormen te kijken en dit creatief op te lossen met het materiaal wat er is.
 

Het thema van deze workshop was 'duurzaam leven'. Met zelf meegebracht afval hebben de kinderen 3D woorden gemaakt om hun boodschap over te brengen.

De les is aan te passen naar een ander thema. 

Les 3 - vanaf groep 5
Duurzaamheidskrant

De kinderen leren wat een lay-out is en wat er allemaal bij komt kijken - vorm, kleur, typografie, stramien en beeld.

Ze leren het verhaal te versterken met beeld en titel. Zodat het een toegevoegde waarde is voor de beleving van een artikel voor bijvoorbeeld een magazine/krant. 

Doormiddel van collage technieken maken de kinderen een beeld en bedachten een pakkende titel. Met de leerkrachten hebben ze binnen een eigen thema (duurzaamheid) een verhaal geschreven. 

Deze workshop kan worden aangepast naar een thema.
 

IMG_3760.jpeg
IMG_3774.png

GET_INSPIRED

"Stephanie maakt de wereld mooier om de kinderen te laten kijken door de bril van grafisch ontwerpen. Een wereld gaat voor ze open; de diversiteit van letters en vormgeving spreekt tot verbeelding en maakt de kinderen nieuwsgierig naar de diverse mogelijkheden.

 

Tijdens haar workshop gaan de kinderen op onderzoek en ontdekken hoe ze zelf met letters  en vormgeving aan de slag kunnen.

 

De leerlingen uit groep 5-6 en 8 hebben 3 workshops gekregen. We waren met het thema duurzaamheid bezig, hoe fijn is het als de workshops aansluiten bij wat er op school gebeurt. Les 1 bestond uit schrijf je naam in verschillende soorten letters. Les 2 met kosteloos materiaal werd er een woord gemaakt en bij de laatste les hebben we samen een duurzaamheidskrant gemaakt. De kinderen waren zeer enthousiast en betrokken. We hebben veel geleerd en genoten, bedankt Stephanie!"

Fonny Dam - Tonnis de Graaf
CBS  Coolsma - Driebergen

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, 55 en 56.

bottom of page